Η πιστοποίηση σύμφωνα με το ISO 22000 αποδεικνύει τη δέσμευση ενός οργανισμού στην ασφάλεια των τροφίμων και την ποιότητα. Στόχος είναι να προλαμβάνονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων και να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τη νομοθεσία και η προστασία του καταναλωτή. Το ISO 22000 συνδυάζει τις αρχές HACCP (Ανάλυση Κινδύνων & Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις υγιεινής (PRPs) και τις απαιτήσεις ενός συστήματος διαχείρισης, καλύπτοντας έτσι όλη την αλυσίδα τροφίμων: από την παραγωγή πρώτων υλών μέχρι τον τελικό καταναλωτή, διασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή σε κάθε στάδιο.
Το FSSC 22000 είναι ένα ολοκληρωμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο από τον οργανισμό GFSI, σχήμα πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων, βασισμένο στα πρότυπα ISO 22000, ISO/TS 22002 και επιπλέον απαιτήσεις του οργανισμού FSSC. Καλύπτει κρίσιμους τομείς όπως η παραγωγή τροφίμων, η μεταποίηση, η συσκευασία τροφίμων, η αποθήκευση, η διανομή, οι υπηρεσίες catering και οι ζωοτροφές. Αφορά επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων που επιδιώκουν να ενισχύσουν την αξιοπιστία τους, να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των πελατών τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο.





