EUROCERT: Χορηγός στην Ενημερωτική Ημερίδα της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος–Μετάβαση στην Κλιματική Ουδετερότητα– Απαιτήσεις για Φορείς & Επιχειρήσεις»
EUROCERT: Χορηγός στην Ενημερωτική Ημερίδα της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος–Μετάβαση στην Κλιματική Ουδετερότητα– Απαιτήσεις για Φορείς & Επιχειρήσεις»Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιδιαίτερα χρήσιμη ημερίδα με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος – Μετάβαση στην Κλιματική Ουδετερότητα – Απαιτήσεις για Φορείς & Επιχειρήσεις», που διοργάνωσε η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ», με συμμετοχή της EUROCERT, την Τρίτη 27/9/22, στην Αθήνα. Η ημερίδα -στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Εκπρόσωπος του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κυριάκος Ψύχας (αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας), ενώ επί του θεσμικού πλαισίου τοποθετήθηκε ο Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, για θέματα, Κλίματος, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Γιώργος Κρεμλής- εστίασε στην «πράσινη επανάσταση», που θα αλλάξει σταδιακά τον τρόπο ζωής μας, την καθημερινότητα μας και αναμφίβολα θα επηρεάσει καθοριστικά το «επιχειρείν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υποδιευθυντής Πιστοποίησης - Τομέας Αειφορίας της «EUROCERT», Νικόλαος Σηφάκης υπογράμμισαν ότι έως την 31η Μαρτίου 2023, κάθε ΟΤΑ Α’ βαθμού πρέπει να καταρτίσει Δημοτικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ). Ο κ. Σηφάκης, επιπλέον διευκρίνισε ότι «ο υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος γίνεται σύμφωνα με το πρότυπο «2006 IPCC Guidelines και το πρότυπο «GHG Protocol – WORLD RESOURCES INSTITUTE» ή εναλλακτικά, σύμφωνα με το πρότυπο «ISO 14064-1:2018», κατηγορίας 1 και 2. Η επαλήθευση του ανθρακικού αποτυπώματος ανατίθεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο είναι επίσημα αναγνωρισμένο, σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ.01.2/56790/ΔΠΠ1828/ 31.5.2016.
Τέλος, στη διάρκεια της συζήτησης, o Εντεταλμένος Σύμβουλος της EUROCERT, κ. Τάκης Θεοφανόπουλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στις επερχόμενες εξελίξεις αναφορικά με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, στο θεσμικό επίπεδο της ΕΕ. Ειδικότερα ενημέρωσε για τις απαιτήσεις αναφορικά, με τους όρους για την Βιώσιμη Χρηματοδότηση από τις Τράπεζες, την αξιολόγηση των προμηθευτών επιχειρήσεων με όρους κριτηρίων ESG και την Δημοσιοποίηση των μη Οικονομικών Καταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό ανέλυσε τις απαιτήσεις για Πιστοποίηση, οι οποίες εισάγονται από την Κοινοτική Νομοθεσία, καθώς και τις καινοτόμες δράσεις Πιστοποίησης, τις οποίες σχεδιάζει η EUROCERT, προκειμένου να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις αυτές.