Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Προτύπου Πιστοποίησης κατά του Εκφοβισμού στην Ελλάδα

Το “Πρότυπο Πιστοποίησης κατά του Εκφοβισμού”, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι φορείς που συνεργάστηκαν για την εκπόνησή του, το “Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά τουΕκφοβισμού” (Εuropean Antibullying Network-EAN), “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η “ EUROCERT ”, σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 12.00μμ. Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και θα την τιμήσει με χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή. Το Πρότυπο θα παρουσιάσουν οι : κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Πρόεδρος του “Eυρωπαϊκού Δικτύου κατά του Εκφοβισμού” κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος EUROCERT κ. Στέφανος
Αλεβίζος, Ψυχολόγος, Συντονιστής Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις & τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Το Πρότυπο, φιλοδοξεί να αλλάξει την προσέγγιση του φαινομένου, με έμφαση στην πρόληψη και την καθιέρωση μέτρων για την οργανωμένη και συστημική καταπολέμηση του εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, καθορίζει τα κριτήρια και τις προδιαγραφές για ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης, ώστε μια Οργανωμένη Δομή, να μπορεί να αποδεικνύει την ικανότητά της να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει με συνέπεια, την βία και τον εκφοβισμό ανηλίκων και ακολούθως να πιστοποιείται. Όλες οι απαιτήσεις αυτού του Προτύπου, είναι διαμορφωμένες κατάλληλα, ώστε να μπορούν να ισχύσουν για κάθε Οργανωμένη Δομή, και όχι μόνον εκπαιδευτικούς φορείς.
Περισσότερα για αυτή την πρωτοποριακή μεθοδολογία θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε στην διαδικτυακή Εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί ζωντανά, από το κανάλι του Οργανισμού “To Xαμόγελο του Παιδιού” στο YouTube :
youtube.com/user/smileofthechild/live

 

Πηγή: www.epixeiro.gr

Ημερομηνία έκδοσης: 22-10-2021 16:24:00

Σύνδεσμος: https://www.epixeiro.gr/article/305020