Τρίτη 20 Ιουνίου 2023
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η EUROCERT υπογράφει την Χάρτα Διαφορετικότητας

Η EUROCERT, ο μεγαλύτερος αμιγώς Ελληνικός Φορέας Πιστοποίησης, ηγέτης στο χώρο των Κοινωνικών επιθεωρήσεων (Social audits) , υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις, επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της για δράσεις και πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στο εργασιακό περιβάλλον.

 

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, η οποία εφαρμόζετε στην Ελλάδα από το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα, η οποία υπέγραψε την Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης, για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών και της διαφορετικότητας, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση.

 

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας, ο κ. Γεώργιος Μπρισκόλας Πρόεδρος  της EUROCERT, επεσήμανε «Στην EUROCERT, τηρείται και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης. Ενθαρρύνουμε την μοναδικότητα, ενισχύουμε τη δημιουργικότητα και εργαζόμαστε αδιάκοπα για ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον ποικιλομορφίας και συμπερίληψης».

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε  «Η EUROCERT, πρωτοπόρος Φορέας Πιστοποίησης και Ελέγχων στην Ελλάδα με 25 χρόνια ιστορία, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Όντας μια επιχείρηση που έχει στο κύτταρό της τη δέσμευση στις αρχές και τις αξίες σεβασμού της Διαφορετικότητας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαμόρφωση και διατήρηση υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος, είμαστε σίγουροι ότι θα συνδράμει σημαντικά, με την τεχνογνωσία της, στην επίτευξη των στόχων της Χάρτας. Την καλωσορίζουμε στα Μέλη μας».