Δευτέρα 15 Μαΐου 2023
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η EUROCERT επαληθεύει το ανθρακικό αποτύπωμα της ΑΛΟΥΜΑΝ Α.Β.Ε.Ε.

Η EUROCERT ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία την επαλήθευση του ανθρακικού αποτυπώματος της εταιρείας ΑΛΟΥΜΑΝ Α.Β.Ε.Ε. για τα έτη 2019 και 2021,  σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 14064-1:2018.

Το  Πρότυπο ISO 14064-1 καθορίζει αρχές και απαιτήσεις σε επίπεδο επιχείρησης για την ποσοτικοποίηση και την αναφορά εκπομπών και αφαιρέσεων αερίων και περιλαμβάνει απαιτήσεις για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη διαχείριση, την αναφορά και την επαλήθευση της απογραφής εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ενός οργανισμού.

Η ΑΛΟΥΜΑΝ Α.Β.Ε.Ε., τόσο με την επαλήθευση του ανθρακικού της αποτυπώματος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 14064, όσο και με το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας, με βάση το Πρότυπο ISO 50001, το οποίο επίσης πιστοποιείται από τη EUROCERT, αποδεικνύει την συμβολή της στην παγκόσμια προσπάθεια για την ορθολογική χρήση της ενέργειας και τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η EUROCERT,  ως διαπιστευμένος Φορέας Επαλήθευσης στην Ελλάδα από το Ε.ΣΥ.Δ. για το ISO 14064-1, σε συνδυασμό με το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, συμβάλλει έμπρακτα στην ορθολογική αξιοποίηση φυσικών πόρων,  τη  λήψη αναγκαίων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος  από επιχειρήσεις και φορείς.