Ευρωπαϊκή Εταιρεία
Ελέγχων & Πιστοποιήσεων A.E

Η EUROCERT εγκαινίασε τα νέα, ιδιόκτητα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη


 

Η EUROCERT, ο μεγαλύτερος αμιγώς ελληνικός Φορέας Πιστοποίησης και Ελέγχων, πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 τα εγκαίνια των νέων, ιδιόκτητων, σύγχρονων γραφείων της στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρου Καλαφάτη,  του Εντατελμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Μακεδονίας σε θέματα Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, κ. Νίκου Τζόλα, ως εκπροσώπου του Περιφερειάρχη, του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνου Σαββάκη.

Τους επίσημους καλεσμένους, τους συνεργάτες και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, καλωσόρισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EUROCERT, κ. Γεώργιος Μπρισκόλας. Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της εταιρίας σχολίασε, ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τα νέα γραφεία της EUROCERT στη Θεσσαλονίκη, που σηματοδοτούν ένα μεγάλο βήμα, μέρος μιας συνεχώς ανοδικής πορείας, η οποία άρχισε πριν από 23 χρόνια. Συνεχίζοντας την ομιλία του, συμπλήρωσε: «Η EUROCERT συνεχώς μεγαλώνει, σε όρους οικονομικών αποτελεσμάτων, γεωγραφικής εξάπλωσης, ανθρώπινου δυναμικού και γκάμας παρεχόμενων υπηρεσιών Πιστοποίησης. Δραστηριοποιείται είτε μέσω θυγατρικών της υπηρεσιών ή μέσω τοπικών συνεργατών σε 40 χώρες στον κόσμο, από την Κίνα έως το Περού και από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη έως τις χώρες του Κόλπου. Απασχολεί 500 άτομα ευθέως και ως εξωτερικούς συνεργάτες και πιστοποιεί όλους τους τομείς της παραγωγής και της οικονομίας».
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συνεχάρη τη EUROCERT για τα σημαντικά βήματα που πραγματοποιεί στη μετά Covid εποχή και τη συνεχή ανάπτυξή της καθώς και για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί με το άνοιγμα των νέων γραφείων της στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας λόγω της πανδημίας αλλά και της βαρύτητας που δόθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική, όπως στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους. Κλείνοντας, σχολίασε τη σημασία της εξωστρέφειας, στην οποία επενδύει και η EUROCERT, αλλά και την ευκαιρία να γίνει ανασχεδιασμός του οικονομικού και αναπτυξιακού μοντέλου της επόμενης ημέρας, ξεφεύγοντας από το γραμμικό μοντέλο ανάπτυξης και περνώντας στην ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Μακεδονίας σε Θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, κ. Νίκος Τζόλας, τόνισε την  σημαντική προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με το ερευνητικό δυναμικό που αναπτύσσεται στην Περιφέρεια. 
 
Στην συνέχεια σχολίασε: «Εταιρίες, όπως η EUROCERT, που επιδεικνύουν ήθος, αξιοπιστία και επιχειρηματική εξωστρέφεια είναι από τις εταιρίες που θέλουμε την παρουσία τους στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Με την πολύχρονη πορεία της η EUROCERT έχει καταφέρει να κάνει την ποιότητα συνήθεια. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουμε ότι σε ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο συνεχώς διαμορφώνεται, η πιστοποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των εταιριών για αυτό και τις παροτρύνουμε να πιστοποιούνται σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα».
Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε, ότι η παρουσία της EUROCERT με τα νέα  γραφεία της στη Θεσσαλονίκη συντελείται σε μια χρονική στιγμή που προέχει η ανάπτυξη της περιοχής με κύριες κατευθύνσεις την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Η κρατική αρωγή σε συνδυασμό με τις δυνάμεις του επιχειρηματικού κόσμου ενισχύουν τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. 
Επιπλέον, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών  Βορείου Ελλάδος, κ. Αθανάσιος Σαββάκης. Ο κ. Σαββάκης σχολίασε: «Η EUROCERT είναι μια υγιής εταιρία με αναπτυξιακή πορεία. Διαθέτει δηλαδή ένα προφίλ αναγκαίο και χρήσιμο για τον Σύνδεσμό Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, καθώς αυτές οι εταιρίες θα αποτελέσουν συμπαραστάτες στην αέναη προσπάθεια βελτιστοποίησης της βιομηχανίας και της μεταποίησης , ως το επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Η EUROCERT, αφουγκράζεται τις νέες ανάγκες και επομένως είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές πεδίο. Το πολλαπλασιαστικό όφελος της επένδυσης της EUROCERT στη Θεσσαλονίκη και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, είναι αυτό που αντικατοπτρίζει η δημιουργία των νέων γραφείων του φορέα πιστοποίησης στη Βόρεια Ελλάδα».  
Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντίνος Καρβουνάκης, Υποδιευθυντής Πιστοποίησης της EUROCERT, παρουσίασε την καινοτομία της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο σε θέματα κυκλικής οικονομίας, το Πρότυπο Zero Waste to Landfil, με βάση το οποίο πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις όταν εκτρέπουν μηδενικά απόβλητα στην υγειονομική ταφή. 
 

Συνολικές επισκέψεις :