Ευρωπαϊκή Εταιρεία
Ελέγχων & Πιστοποιήσεων A.E

EUROCERT: Εγγυήτρια της ασφάλειας της ψυχαγωγίας των παιδιών


 

Η EUROCERT ανήκει στους πρωτοπόρους Φορείς Πιστοποίησης, που διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης για ελέγχους σε όλους τους τύπους εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας παιδιών όπως παιδότοποι, παιδικές χαρές, εγκαταστάσεις αθλητικού εξοπλισμού (εξοπλισμός γηπέδων μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, χάντμπολ κλπ).

Κατόπιν πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης, ενεργοποιήθηκε πλήρως η διαδικασία ελέγχου, πιστοποίησης και αδειοδότησης των παιδότοπων της χώρας (υπαίθριων και κλειστών εντός κτιρίου). Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. 43650 – ΦΕΚ 2213 / Β / 08-06-2019) εναρμονίζεται με τα διεθνή πρότυπα και περιγράφει νέες απαιτήσεις σε εξοπλισμό και δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης του παιδότοπου από κατάλληλα διαπιστευμένο και εγκεκριμένο φορέα πιστοποίησης, όπως πλέον είναι η EUROCERT. Επιπλέον, αναφέρονται τα βήματα και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάθε επιχείρηση προκειμένου να αδειοδοτηθεί για την εν λόγω εγκατάσταση παιδότοπου από τους αρμόδιους φορείς (Δήμοι, Π.Υ.Τ., φορείς διαχείρισης λιμένων κλπ).

Αξίζει να τονιστεί πως για πρώτη φορά εισάγεται από την νομοθεσία πιστοποίηση και αδειοδότηση για όλους τους παιδότοπους εντός τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων – camping - ενοικιαζόμενων δωματίων), ενώ ταυτόχρονα απαιτείται εξ αρχής έλεγχος και πιστοποίηση για το σύνολο των παιδότοπων που ήδη λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Το παραπάνω ευρύ φάσμα ελέγχων, τους οποίους με απόλυτη αξιοπιστία και υπευθυνότητα διεκπεραιώνει η EUROCERT, αποτελεί την ασφαλιστική απάντηση απέναντι στα περιστατικά ατυχημάτων που συμβαίνουν στους χώρους παιδικής ψυχαγωγίας με τραγικά αποτελέσματα.

Συνολικές επισκέψεις :