Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων και η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο. Έχοντας αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά, προσφέρει περισσότερες από 50 υπηρεσίες πιστοποιήσεων και ελέγχων, σε κλάδους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα, τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη βιομηχανία, τους σιδηροδρόμους και τον τουρισμό.

Η EUROCERT αποτελεί τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Ελλάδα), το UKAS (United Kingdom Accreditation Services – Βρετανία) και το SAAS (Social Accountability Accreditation Services – ΗΠΑ), ενώ είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση από τον οργανισμό Global GAP.

Ήδη το νέο μεγάλο στοίχημα είναι η Κίνα, όπου κατάφερε να εισέλθει πριν από μερικούς μήνες δημιουργώντας μάλιστα μια joint venture στη Σανγκάη με την Shanghai System Safety Research Center (SSSRC) για πιστοποιήσεις πάσης φύσεως υποδομών και υλικού γύρω απ' τους σιδηροδρόμους. Η SSSRC αποτελεί το επιχειρηματικό Ινστιτούτο του Southwest Jiaotong University, του παλαιότερου Πολυτεχνείου της Κίνας, με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στους σιδηρόδρομους και διασυνδέσεις με την βιομηχανία.

Ο στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι να παρέχεται, με την καθοριστική συμβολή της EUROCERT, πιστοποίηση στην κινεζική σιδηροδρομική βιομηχανία, με βάση τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία της ΕΕ, ώστε να διευκολυνθεί η σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας-Ευρώπης, στον αποκαλούμενο  «Δρόμο του Μεταξιού». Πρόκειται για μία τεράστια προοπτική με δεδομένο ότι η  Κίνα διαθέτει αφ’ ενός σιδηροδρομικό δίκτυο 127.000 χλμ. και δίκτυο Μετρό, Τραμ κλπ. 3.095 χλμ., με ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 150 δισ. ευρώ και αφ’ ετέρου πλήθος κατασκευαστών συγχρόνου τροχαίου υλικού. Οι τελευταίοι μάλιστα στοχεύουν στην  πώληση τροχαίου υλικού στην Ευρώπη. Και για να το κάνουν αυτό χρειάζονται την πιστοποίηση ότι όλα γίνονται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές. Κάτι που μπορεί να τους δώσει η EUROCERT, η οποία έχει αναγνωρισθεί  από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Notified Body (NoBo) για την σιδηροδρομική υποδομή και το τροχαίο υλικό.

Παράλληλα όμως η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει σημαντική παρουσία σε χώρες όπως η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ινδία και να πιστοποιήσει σημαντικά έργα και διεθνείς εταιρείες. Κάποια απ' αυτά είναι τα αεροδρόμια των  Κουβέιτ, Ιορδανίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Τανζανίας, Άμπου Ντάμπι, Αιγύπτου και Μαρόκου, διεθνή εταιρεία που διενεργεί δοκιμές σε πετρελαιοπηγές στο Κουβέιτ, ελβετική εταιρεία catering για  αεροπορικές & σιδηροδρομικές εταιρείες, εταιρίες logistics στην Ουάσιγκτον (ΗΠΑ), εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων στην Κίνα, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Κορέα, διενεργεί πιστοποιήσεις BRC στα τρόφιμα, στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ΑΙΒ τον μεγαλύτερο φορέα ελέγχου τροφίμων, ενώ έχει στρατηγική συνεργασία στην Τουρκία με τον Τούρκικο Οργανισμό Προτύπων (TSE).

Στην εσωτερική αγορά, είναι πρωτοπόρο το έργο της εταιρείας στην πιστοποίηση με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπως η παγκόσμια καινοτομία θεσμοθέτησης των νέων πιστοποιητικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Σήμα Ethos) σε συνεργασία με τη CSR Hellas,  η πιστοποίηση της ελληνικής ταυτότητας των προϊόντων και υπηρεσιών (Σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ), η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας (Σήμα Ελληνικό Πρωινό και Καλάθι Πρωινού) και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω της αξιολόγησης τουριστικών καταλυμάτων με τα αναγνωρισμένα σήματα των Αστεριών και Κλειδιών.

 

Με συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία 20 χρόνια, η EUROCERT έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως αξιόπιστος φορέας ελέγχων, επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, με ενεργό παρουσία σε 35 χώρες και περισσότερους από 500 Έλληνες και ξένους επιθεωρητές. Επενδύοντας σε μία αναπτυξιακή πολιτική, η EUROCERT έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, με εξωστρεφή στρατηγικό σχεδιασμό, προσφορά υψηλής προστιθέμενης αξίας και συνεχή προώθηση της καινοτομίας.